Žienky

KIČN: Tiramisu pre všetkých

cover(1).jpgDnešný blog bude z kuchyne. Preto KIČN. Lebo v angličtine sa to píše kitchen a číta [kičn]. 🙂

Pripravila som pre vás recept na tiramisu, ktoré môžu konzumovať všetci. Bežné tiramisu je postrachom všetkých bio-matiek, lebo sa do neho pridávajú čerstvé vajcia, ktoré sa tepelne neupravujú. Ale pozitívna správa č.1: SEM NEJDE ANI JEDNO VAJCE. 🙂

Potrebujeme:

1 balík Zlatého klasu
60 g kryštálového cukru
1 l mlieka Clever z Billa
250 g Mascarpone
200 ml smotany na šľahanie Pilos z Lidl Slovensko
1 balíček piškót Clever z Billa
125 g čučoriedok
šťava z 1/2 citróna
lístky čerstvej mätty z Lidl Slovensko

PicMonkey Collage

Postup:
Z 800ml mlieka a 60 g cukru si uvaríme Zlatý klas. Necháme ho vychladnúť. Do iného menšieho hrnca si vysypeme čučoriedky, zalejeme 100ml vody, pridáme 5 polievkových lyžíc cukru, šťavu z 1/2 citróna necháme to prevrieť, občasne zamiešavame. Keď nám zmes prevrie a zhustne odstavíme to a necháme vychladnúť.

PicMonkey Collagea

Piškóty si omočíme v mlieku a naukladáme do misiek alebo pohárov. Jemne polejeme trochou šťavy z čučoriedkovej zmesy.

Keď nám Zlatý klas vychladol pridáme do neho Mascarpone. V inej miske si vymiešame šľahačku, potom ju pridáme do Zlatého klasu zmiešaného s Mascarpone. Túto vzniknutú zmes lyžicou dávkujeme do misiek.  Necháme cez noc vychladnúť.

Pred tým, než ho podávame, polejeme ho čučoriedkami a ozdobíme s lístkami mätty.

Om-nom-nom. Je veľmi chutné, osviežujúce a vhodné pre všetkých. Dobrú chuť! 😉

— Pau

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s