Žienky

receptoš: Torta plná ovocia

IMG_2349

Áno, je to tu, ten sľúbený receptoš. Hneď ako som pridala fotočku ste mi mnohé písali o recept, dokonca jeden mladý muž ho chcel ihneď ako ochutnal. No za normálnych okolností by som nemala problém odfotiť recept a poslať akurát, že toto je zase jeden z mojích receptov, ktoré mám len v hlave a vznikli pri tvorbe torty – včera 😀

Takže už D N E S – bleskovou rýchlosťou je post na blogu. hej, viem úplne netradične rýchlo sem dávam niečo 😀 ale keď ste mi toľkí písali a v poste som to už aj sľúbila, tak bude už dnes! 🙂

poďme už na to.

na korpus potrebujeme:
5 vajíčok
150 g kryštálového cukru
150g hladkej múky
1 kypriaci prášok
5 polievkových lyžíc oleja

na plnku potrebujeme:
1 jemný tvaroh Pilos
2 polievkové lyžice práškového cukru
1 vanilkový cukor
pohár mlieka
pohár mlieka
2 pol.lyžice marhuľovej marmelády

na ozdobu potrebujeme:
500 g Mascarpone

250 ml smotany na šľahanie
1 pol.lyžica práškového cukru
1 čokoládovú polevu Dr Oetkera
čerstvé ovocie

IMG_2329

Na začiatok si odvážime všetky suroviny, pripravíme všetko potrebné. Vymastíme plech a zapneme rúru, aby sa rozohriala na 150°C. Do väčšej misky si netradične dáme bielky. do nich štipku soli a šľaháme so šľahačom. žĺtky si odložíme do nejakej nádobky. Keď je sneh tuhý pridávame po častiach kryštálový cukor. celú masu potom šľaháme pokým nie je skutočne tuhá. (najlepšie sa to kontroluje keď vypnete šľahať a keď ho vyiahnete z cesta, sneh drží tvar.)

Do snehu potom pridáme žĺtka a olej. Nie však všetky naraz, ale po častiach – jedno žĺtko+jedna lyžica oleja. zašľahávala som ich šľahačom nie ručne. nakoniec vypneme šľahač a ručne zamiesime preosiatu múku a kypriaci prášok.

Cesto vylejeme do formy a vložíme do rúry! yaaaay! 🙂 pečieme ho asi 40 minút.

Za ten čas si môžeme pripraviť plnku. Do vnútra som okrem krému dávala aj kivi a čučoriedky – je to oviežujúce prekvapenie. čiže odporúčam akékoľvek ovocie, podľa vašej chuti nakrájať na drobno – ja som dokonca aj čučoriedky rozrezala na polovicu. robím to najmä kvôli pohodlnejšiemu krájaniu výslednej torty. Krém si pripravíme úplne jednoducho. Ja nepridávam žiadne margaríny ani tuky, jednoducho tvaroch v miske rozmiešame tvaroch s práškovým a vanilkovým cukrom a pridávam do neho po troške mlieko, ktoré zapracujem. treba si dávať pozor aby krém veľmi nezredol. kvôli tomu mlieko postupne pridávam – podľa oka 😀 – to je moja obľúbená miera, za ktorú ma vždy všetci žehnajú 😀 prepáčte
Rozpustíme si v poháry vody 2 lyžie marmelády. a necháme prevrieť.

IMG_2331.JPG

Keď je korpus upečený a vychladený prerežeme ho na polovicu. obe polovice potrieme džemom, rozotrieme krém a posypeme ovocím nahusto. zatvoríme ho. Krém na ozdobu si jednoducho vyšľaháme z šľahačkovej smotany, Mascarpone a lyžice práškového cukru. necháme stuhnúť v chladničke. stačí na 10 minút. za ten čas je dobré dať stuhnúť aj naplnenú tortu.

IMG_2334

Roztopíme si čokoládovú polevu. ja viem, čo si myslíte, však roztopím čokoládu a je to aká poleva, aj ja som mala predsudky.. ale potom som to raz vyskúšala a musím povedať, že sa s tým skvelo pracuje ešte lepšie chutí, jednoducho sa pripravuje – odporúčam. Tortu si pekne obalíme mascarpone krémom a necháme postáť v chladničke na ďalších aspoň 10 minút. Na záver ju oblejeme čokoládou podľa vlastného uváženia a ozdobíme čerstvým ovocím. Ja som použila granátové jablko, čučoriedky, kiwi, citrón, a to hlavné Physalis – chutí skvelo, vyzerá luxusne a vôbec nie je taký drahý, ako i môžete myslieť – nájdete ho napríklad v Lidli – mojom obľúbenom obchode. 🙂

Ja som to ešte dala na hodinku do chladničky – ale to nie je nutnosť. Môže sa jesť aj hneď 🙂 nezabudnite potom odfotiť a poslať mi fotky, zozdieľam ich s radosťou ❤

Dobrú chuť, moje šikovné gazdinky!♡

— Vaša Pau

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s